Thema opties

Datum: 16 november 2021
[dsm_breadcrumbs show_home_icon=”off” align=”center” items_bg_color=”RGBA(0,0,0,0)” current_bg_color=”#CE5454″ items_bottom=”12px” items_padding=”5px||5px||false|true” current_padding=”5px|12px|5px|12px|true|true” _builder_version=”4.12.0″ _module_preset=”default” items_text_color=”#FFFFFF” items_font_size=”12px” current_text_color=”#FFFFFF” border_radii_items=”on|20px|20px|20px|20px” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”et_body_layout”][/dsm_breadcrumbs]

Snel naar

[dsm_icon_list icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” list_vertical_alignment=”flex-end” list_space_between=”10px” list_background=”#efefef” list_padding=”5px|15px|8px|15px|false|true” text_indent=”8px” module_class=”extra-nav” _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” text_font=”||||||||” text_text_color=”#777777″ text_font_size=”13px” text_line_height=”1em” custom_margin=”||||false|false” hover_enabled=”0″ border_radii_list_item=”on|20px|20px|20px|20px” global_module=”28523″ saved_tabs=”all” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][dsm_icon_list_child text=”Thema opties instellen” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-1″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Algemene instellingen” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-2″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Navigatie > Pagina’s” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-3″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Navigatie > Categorieën” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-4″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Navigatie > Algemeen” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-5″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Layout > Single post” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-6″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][/dsm_icon_list_child][dsm_icon_list_child text=”Layout > Single page” font_icon=”5||divi||400″ icon_padding=”1px” icon_font_size=”22px” url=”#item-7″ _builder_version=”4.13.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content” sticky_enabled=”0″][/dsm_icon_list_child][/dsm_icon_list]

Thema opties instellen

Het thema wordt volledig geladen met zijn eigen aangepaste thema-opties. Hier kan je zaken regelen zoals je logo, navigatie-instellingen en nog veel meer. Deze opties zijn toegankelijk in het WordPress Dashboard-menu onder Divi > Thema-opties.

Algemene instellingen

Logo

Hier kunt je jouw eigen logobestand uploaden om in de menubalk van elke pagina van de website te verschijnen.

Vaste navigatiebalk

De vaste navigatiebalk verwijst naar de navigatiebalk die vast komt te zitten aan de bovenkant van het scherm wanneer je naar beneden scrolt. De menubalk zal ook iets krimpen bij het scrollen om meer leesbare schermruimte te bieden. Standaard is de navigatiebalk ingeschakeld.

Divi-galerij inschakelen

De WordPress-media-uploader bevat een functie Galerij maken waarmee je eenvoudige afbeeldingsgalerijen aan je pagina’s of berichten kunt toevoegen. Schakel deze optie in als je de standaard WordPress-galerijstijl wilt vervangen door de Divi-galerijstijl.

Standaardpalet voor kleurenkiezers

Je kan hier alle kleuren instellen die nodig zijn om jouw thema aan te passen, zodat dezelfde kleuren tijdens het hele bouwproces beschikbaar zijn. Deze zijn al door mij ingesteld.

Pak de afbeelding van het eerste bericht

Standaard worden miniatuurafbeeldingen gemaakt met behulp van aangepaste velden. Als je echter liever de afbeeldingen die al in je bericht staan ​​voor je thumbnail wilt gebruiken (en omzeilt met behulp van aangepaste velden), kun je deze optie activeren. Na activering worden automatisch miniatuurafbeeldingen gegenereerd met behulp van de eerste afbeelding in jou bericht.

Blogstijlmodus

Standaard kapt het thema de berichten op index/homepages automatisch in een samenvatting af om voorvertoningen van berichten te maken. Als je de berichten liever volledig op indexpagina’s wilt weergeven, zoals een traditionele blog, dan kan je deze functie activeren.

Winkelpagina en categoriepagina-indeling voor WooCommerce

Als je WooCommerce-integratie gaat gebruiken, kan je bepalen welke lay-out je wilt dat jouw winkel gebruikt op product- en productcategoriepagina’s.

Google API-sleutel

De Maps-module maakt gebruik van de Google Maps API en vereist een geldige Google API-sleutel om te kunnen functioneren. 

Google Maps-script in wachtrij plaatsen

Schakel deze optie uit om het Google Maps API-script van uw Divi Builder-pagina’s te verwijderen. Dit kan de compatibiliteit verbeteren met plug-ins van derden die ook dit script in de wachtrij plaatsen.

Let op: Modules die afhankelijk zijn van de Google Maps API om goed te kunnen functioneren, zoals de Maps en Fullwidth Maps Modules, zijn nog steeds beschikbaar, maar werken niet als deze optie is uitgeschakeld (tenzij u handmatig een Google Maps API-script toevoegt).

Pictogrammen voor sociale media

Divi plaatst je social media links in je footer. Hier kun je bepalen welke social media iconen je wilt weergeven en waar je ze naar wilt laten linken.

Aantal producten weergegeven op WooCommerce-archiefpagina’s

Hier kun je aangeven hoeveel WooCommerce-producten worden weergegeven op de archiefpagina. Deze optie werkt onafhankelijk van de Instellingen > Leesopties in wp-admin.

Aantal berichten per pagina

Definieer hoeveel berichten je wilt weergeven wanneer een gebruiker een categoriepagina, een archiefpagina, een pagina met zoekresultaten of een tagpagina bezoekt.

Datumnotatie

Met deze optie wijzig je hoe datums worden weergegeven. Raadpleeg voor meer informatie de WordPress-codex hier: http://codex.wordpress.org/Formatting_Date_and_Time

Gebruik fragmenten wanneer gedefinieerd

Dit maakt het gebruik van fragmenten in berichten of pagina’s mogelijk.

Responsieve shortcodes

Met deze optie kunnen shortcodes reageren op verschillende schermformaten

Subsets van Google Fonts

Hiermee wordt Google Fonts voor niet-Engelse talen ingeschakeld.

Terug naar boven knop

Dit geeft je de mogelijkheid om een ​​Back To Top-knop (rechtsonder op je pagina) weer te geven tijdens het scrollen.

Soepel scrollen

Dit maakt het soepel scrollen met het muiswiel mogelijk. Vloeiend scrollen is ook vooral handig bij het gebruik van ankerlinks om naar specifieke delen van de pagina te linken.

Aangepaste CSS

Hier kan je elke aangepaste CSS invoeren om je site aan te passen. Voor uitgebreide CSS-aanpassingen raad ik aan om altijd een child-thema te gebruiken.

Navigatie > Pagina’s

Pagina’s uitsluiten van de navigatiebalk

Alle bestaande pagina’s verschijnen in dit venster. Elke nieuwe pagina verschijnt standaard in de navigatie van de menubalk. je kan hier elke pagina uitschakelen als je een specifieke pagina of pagina’s niet wilt weergeven.

Vervolgkeuzemenu’s weergeven

Als je de vervolgkeuzemenu’s uit de navigatiebalk van de pagina wilt verwijderen, schakel je deze functie uit.

Home-link weergeven

Standaard maakt het thema een Home-link die, wanneer erop wordt geklikt, terugleidt naar de startpagina van je blog. Als je echter een statische startpagina gebruikt en al een pagina met de naam Home hebt gemaakt om te gebruiken, resulteert dit in een dubbele link. In dit geval moet je deze functie uitschakelen om de link te verwijderen.

Sorteer pagina’s Links

Kies hier hoe paginalinks gesorteerd moeten worden.

Paginalinks sorteren op oplopend/aflopend

Geef verder op in welke volgorde uw gesorteerde paginalinks moeten verschijnen.

Aantal weergegeven vervolgkeuzelijsten

Met deze opties kan je bepalen hoeveel niveaus het vervolgkeuzemenu van jouw pagina heeft. Door het aantal te verhogen, kunnen extra menu-items worden weergegeven.

Navigatie > Categorieën

Categorieën uitsluiten van de navigatiebalk

Alle bestaande categorieën verschijnen in dit venster. Elke nieuwe categorie verschijnt standaard in de navigatie. Je kan hier elke categoriepagina uitschakelen als u een specifieke categorie of categorieën niet wilt weergeven.

Vervolgkeuzemenu’s weergeven

Als je de vervolgkeuzemenu’s uit de navigatiebalk van categorieën wilt verwijderen, schakelt je deze functie uit.

Lege categorieën verbergen

Als er een categorie is gemaakt maar door geen enkele post wordt gebruikt, kun je ervoor kiezen deze wel of niet in je navigatie weer te geven. Standaard zijn lege categorieën verborgen.

Aantal weergegeven vervolgkeuzelijsten

Met deze opties kan jebepalen hoeveel niveaus het vervolgkeuzemenu van jouw pagina heeft. Door het aantal te verhogen, kunnen extra menu-items worden weergegeven.

Sorteer categorielinks

Kies hier hoe categorielinks gesorteerd moeten worden.

Sorteer categoriekoppelingen op oplopend/aflopend

Geef verder aan in welke volgorde uw gesorteerde categorielinks moeten verschijnen.

Navigatie > Algemeen

Koppelingen van vervolgkeuzemenu’s op het hoogste niveau uitschakelen

In sommige gevallen willen gebruikers bovenliggende categorieën of koppelingen maken als tijdelijke aanduidingen om een lijst met onderliggende koppelingen of categorieën bij te houden. In dit geval is het niet wenselijk dat de bovenliggende links ergens heen leiden, maar hebben ze slechts een organisatorische functie. Als je deze optie inschakelt, worden de links van alle bovenliggende pagina’s/categorieën verwijderd, zodat ze nergens naartoe leiden wanneer erop wordt geklikt.

Alternatieve methode van scrollen naar anker

Soms kan de uiteindelijke schuifpositie van de pagina onnauwkeurig zijn wanneer de CSS-ID van een sectie wordt gebruikt om er rechtstreeks naar te linken vanaf een andere pagina. Schakel deze optie in om een alternatieve methode te gebruiken om naar ankers te scrollen die in sommige gevallen nauwkeuriger kan zijn dan de standaardmethode.

Layout > Single post layout

Kies welke items je wilt weergeven in het gedeelte met berichtinfo

Hier kun je kiezen welke items worden weergegeven in het gedeelte met berichtinfo op pagina’s met één bericht. Dit is het gebied, meestal onder de titel van het bericht, waarin basisinformatie over je bericht wordt weergegeven. De hieronder getoonde gemarkeerde items zullen verschijnen.

Reacties op berichten weergeven

Je kunt deze optie uitschakelen als je het opmerkingen- en opmerkingenformulier van afzonderlijke berichtpagina’s wilt verwijderen.

Plaats miniaturen op berichten

Standaard worden miniaturen aan het begin van jouw bericht op afzonderlijke berichtpagina’s geplaatst. Als je deze eerste miniatuurafbeelding wilt verwijderen om herhaling te voorkomen, schakel je deze optie gewoon uit.

Layout > Single page layout

Plaats miniaturen op pagina’s

Miniaturen worden standaard niet op pagina’s geplaatst (ze worden alleen op berichten gebruikt). Als je echter miniaturen op berichten wilt gebruiken, kan dat! Schakel deze optie gewoon in.

Reacties op pagina’s weergeven

Opmerkingen worden standaard niet op pagina’s geplaatst, maar als je mensen wilt toestaan om op uw pagina’s te reageren, schakel deze optie eenvoudig in.